Werken met een compressor

Werken met een compressor

26/11/2019 0 Door Bouwadviessvk.nl

Werken met luchtdrukgereedschap komt vaker voor dan je denkt. In dat opzicht is het daarom ook van groot belang om de juiste compressor te gebruiken. Het samenspel tussen de compressor en het gereedschap zorgt ervoor dat je alles op de best mogelijke manier kan gebruiken. Daarom is het van belang om te weten wat de belangrijkste kenmerken zijn. In de eerste plaats is voldoende capaciteit natuurlijk van groot belang. Daar begint alles mee. Dit is echter lang niet het enige wat telt. Ook de manier waarop de apparatuur werkt is van groot belang voor de juiste resultaten.


Zeker zijn van de werking

Om er zeker van te zijn dat de compressor bijdraagt aan de goede werking van het gereedschap, zijn er een aantal getallen die je moet kennen. Zo moet de machine ongeveer een kwart meer lucht afgeven dan het gereedschap nodig heeft om het optimaal te laten werken. Bedenk daarbij ook dat de capaciteit van afgeven ongeveer 70 procent van het aanzuigen is. Wanneer je deze getallen kent, weet je dus ook al snel welk model uit het assortiment je het best kan kiezen. Zo kan je er gemakkelijk zeker van zijn dat je alles uit het gereedschap haalt.

De inhoud van de tank

Je kan ook bepalen wat de juiste compressor is door te kijken naar de inhoud van de tank. Soms is een kleine tank van zo’n 24 liter al voldoende om de doelen die je hebt te bereiken. Het kan echter ook zo zijn dat je liever met een grotere capaciteit werkt. Dit kan dan al snel oplopen naar 50 of zelfs 100 liter. Wanneer je meer capaciteit hebt, kan je dus ook veel meer verschillende soorten taken met het apparaat uitvoeren. Dit is altijd wel belangrijk om mee te nemen in de overwegingen die je maakt.