Wat zijn de voordelen van een laser afstandsmeter t.o.v. ouderwets meten?

Ben je aan het klussen? Dan moet je er altijd voor zorgen dat de afmetingen zo nauwkeurig mogelijk zijn vastgesteld. Zonder deze afmetingen zul je namelijk nooit een goed eindresultaat kunnen krijgen. Veel mensen gebruiken hier verschillende hulpmiddelen voor. Met de komst van een laser afstandsmeter is hier echter nog een extra mogelijkheid bijgekomen. Maar waarom zou je deze dan aan willen schaffen ten opzichte van de ouderwetse meetmethoden? En welke voordelen kunnen deze jou allemaal opleveren tijdens het klussen? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf een keuze maken. 

Een laser afstandsmeter gaat op de millimeter nauwkeurig 

Een laser afstandsmeter heeft als grootste voordeel de nauwkeurige metingen die je hiermee kunt krijgen. Je hoeft hem namelijk alleen nog maar op de gewenste plaats te zetten, waarna de metingen beginnen. Je kunt de afmetingen dan direct overnemen en opschrijven, waarbij het tot de millimeter nauwkeurig is. Dit geeft jou ook weer de gelegenheid om meer klussen met een goed eindresultaat te krijgen. Jij kunt alle materialen dan direct in de juiste afmetingen krijgen en met het klusproject beginnen. Zo ben je voorzien van alles wat je nodig hebt voor een nauwkeurig project. 

Minder handelingen nodig voor het meten 

Daarbij kan een laser afstandsmeter jou ook weer nieuwe gemakken geven op het gebied van gebruik. Wanneer je een van de traditionele methoden gebruikt, moet je namelijk zorgen dat het meetlint vast ligt, waarna je de stappen moet maken om het meetlint naar de andere kant van de ruimte te krijgen. Dit geeft weer veel extra handelingen en soms is er een extra persoon nodig voor de metingen. De laser zal deze handelingen allemaal voor jou uit handen nemen, waardoor het jou alleen maar gemakken oplevert en je ook als zelfstandige klusser verder kunt werken. 

Eenvoudiger aflezen van meetresultaten 

Een laatste voordeel van een laser afstandsmeter is dat deze digitaal is. Dit geeft jou de gelegenheid om de resultaten ook weer op een makkelijkere manier op te schrijven. Je hebt daarbij ook minder moeite tijdens het aflezen. Zo hoef je niet meer te kijken naar de strepen die op een meetlint staan, maar zie je de cijfers tot enkele decimalen nauwkeurig op het scherm staan. Het aflezen zal hierdoor sneller gaan en kan jou ook weer extra efficiëntie geven tijdens het klusproject. Dit is daarom een van de voordelen die niet meer bij jouw klus mag ontbreken.