Waarom kiezen voor een cinewall met haard?

Er zijn in principe een aantal zaken waar iedereen in zijn of haar woonkamer of salon wel over beschikt. Het gaat hierbij dan in eerste instantie natuurlijk om een televisie. Het merendeel van de mensen vindt het dan ook ontzettend fijn om ’s avonds gewoon even lekker plaats te kunnen nemen voor de televisie om te kunnen genieten van een mooie film of een leuke serie. Voor heel wat andere mensen geldt dat ze graag in hun woonkamer genieten van een gezellig knapperende haard met een lekker hapje en drankje. Ben jij één van deze mensen? Overweeg dan zeker de realisatie van een zogenaamde cinewall met haard. Wat je daar allemaal over moet weten ontdek je hieronder.

Wat is een cinewall met haard?

Voor een cinewall met haard geldt dat ze zoals de naam eigenlijk al een beetje aangeeft twee verschillende elementen bevat. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld altijd een televisie in opgenomen. Deze televisie wordt netjes verwerkt in de wand waardoor zo goed als alleen het daadwerkelijke beeldscherm zichtbaar is. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er in deze wand ook nog een haard wordt verwerkt. Dit zorgt ervoor dat twee belangrijke onderdelen van jouw woning of salon op perfecte wijze in één enkele wand kunnen worden opgenomen. Op deze manier bespaar je niet alleen ruimte, daarnaast zal je woonkamer en salon er bovendien ook nog eens fantastisch uit komen te zien. 

In welke stijlen kan je ze realiseren? 

Voor een cinewall met haard geldt dat ze in de praktijk op heel wat verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Wat dit betreft zal je dan ook tot de vaststelling komen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld klassiek en modern ogende wanden. Dat is natuurlijk alleen maar belangrijk, want het spreekt voor zich dat je voor je volledige woonkamer en salon zal willen kunnen rekenen op dezelfde uitstraling. Alleen op deze manier ontstaat er immers een echt gestroomlijnd en bovendien ook uniform geheel. In ieder geval, wanneer je de keuze maakt om gebruik te gaan maken van een cinewall met haard zal je tot de vaststelling komen dat dit altijd perfect realiseerbaar is.

Wat maakt zo’n cinewall nu eigenlijk zo interessant?

In ontzettend veel woningen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een cinewall met haard. De kans is zeer groot dat we je daarmee helemaal niets nieuws vertellen. Voor heel wat mensen geldt echter in de praktijk dat het nog niet helemaal duidelijk is wat een dergelijke wand nu precies zo interessant maakt. Dit is het gevolg van het feit dat er in één enkele wand twee zeer belangrijke zaken kunnen worden verwerkt. Het gaat hierbij dan niet alleen om de televisie, maar ook om de haard waar gebruik van wordt gemaakt in je woonkamer. Bovendien is het zo dat je door te kiezen voor een dergelijke wall kan rekenen op een uitstekend kabelmanagement. Met andere woorden, je zal in tegenstelling tot in menig aantal andere situaties geen loshangende kabels zien hangen. Ook dat vinden veel mensen een niet onbelangrijk voordeel van zo’n cinewall.