Tips voor een spa dagje in eigen huis

Tips voor een spa dagje in eigen huis

29/01/2018 0 Door Bouwadviessvk.nl

Een dagje spa is altijd lekker en ontspannend. Maar vaak moet je er ver voor van huis en kost het ook wat. Daarom is het een goed idee om af en toe een spa naar eigen huis te halen! Lees deze blog en kom erachter wat je allemaal kunt doen.

  1. Voorbereiding

Zet een rustige afspeellijst op van Spotify en trek een zachte badjas aan of een lekkere kimono. Haal voor je dagje extra handdoeken, crèmes en verzorgingsproducten, zodat je later niets meer hoeft te zoeken. Zet de waterkoker aan en bereid recepten met eigen ingrediënten voor als je je eigen gezichtsmaskers, haarmaskers of iets dergelijks wilt maken. Pak een glas wijn of verwarm een ​​kopje thee of een ander drankje om lekker te ontspannen.

  1. Stomen

Kook het water en giet het in een grote kom. In het water kun je oliën, kruiden of thee toevoegen. Houd je gezicht voor de kom en adem de dampen diep door je neus in. Bind een handdoek op je hoofd om de damp te sluiten, je poriën zullen open gaan staan door het verwarmde water en je kunt hier 10 minuten van genieten.

  1. Gezichts- en lichaamsscrub

Wanneer je poriën open staan, is het tijd voor een gezichtsscrub. Spring onder de douche en schrob zowel je gezicht als je lichaam. Neem bijvoorbeeld Rituals Himalaya Scrub met zoete amandelolie en Indiase rozen. Wil je liever een eigen scrub maken? Volg dan het onderstaande recept:

Gezichts- en lichaamsscrub recept

1/2 dl suiker

1 eetlepel raapzaadolie

1 eetlepel citroensap