Met Heroal rolluiken bespaard u geld op de energierekening

Met Heroal rolluiken bespaard u geld op de energierekening

07/02/2018 0 Door Bouwadviessvk.nl

Iedereen heeft er een hekel aan om extra geld te betalen voor energie. In de koude periode kunnen deze kosten namelijk best wel oplopen. Maar waar blijft alle warmte van de kachel? Veel warmte gaat verloren aan de ramen ook bij dubbelglas. Met een Heroal rolluik is het mogelijk om de energierekening te verlagen, maar hoe gaat dat in z’n werk? In dit artikel willen wij u uitleggen hoe het mogelijk is om geld te besparen op de energierekening met behulp van Heroal rolluiken.

Energie besparen na het kopen van rolluiken?

Uit onderzoek van EON is bevestigd dat een kwart van de warmte verloren gaat via de ramen. Zo blijft de kachel aanstaan terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Met rolluiken kan dit probleem opgelost worden, deze sluiten de ramen namelijk volledig af en kan deze warmte minder snel een uitweg vinden. Er zijn veel twee verschillende Heroal rolluiken die beide een goede invloed hebben op de energiebesparing.

Kunststof rolluiken

Kunststof is de goedkoopste mogelijkheid als het gaat om rolluiken. Deze rolluiken zorgen ervoor dat de ramen volledig afgesloten zijn en de warmte niet verloren kan gaan. Kunststof is wel minder duurzaam dan de rolluiken van aluminium maar bieden wel voldoende besparing

Aluminium rolluiken

Aluminium rolluiken zijn over het algemeen iets duurder maar bieden wel een hele goede isolatiewaarde. De binnenkant van de lamellen worden namelijk gevuld met isolatiemateriaal waardoor de warmte nog beter vastgehouden wordt. Deze Heroal rolluiken zijn wel beter bestand tegen een zware storm in vergelijking met de kunststof rolluiken. Daarnaast zorgen deze rolluiken er ook voor dat geluiden van buitenaf minder goed hoorbaar zijn.

Heroal rolluiken zorgen ervoor dat de warmte in de woning blijft maar ook in de warme periode heeft een rolluik een nuttige werking. Door de rolluiken op een warme dag dicht te houden is het mogelijk om de warmte buiten de woning te houden en blijft de woning lekker koel.

Heroal rolluiken kopen

Wilt u graag rolluiken kopen om veel energie verbruik tegen te gaan? Dit hangt natuurlijk volledig af van het gebruik van het rolluik. Om voldoende te besparen is het verstandig om elke avond de rolluiken te sluiten. Als u graag voor een klein bedrag investeren? Dan is het verstandig om de handbediende rolluiken te kopen. Bij aluminium rolluiken kan dit best wel zwaar worden is kost het veel meer moeite om de rolluiken te openen en te sluiten. Daarom zijn er nog een aantal extra opties:

Elektrische rolluiken

Deze rolluiken zijn misschien een iets grotere investering maar leveren wel meer gemak op. Het Heroal rolluik kan met een schakelaar of afstandsbediening bestuurd worden. Om de rolluiken efficiënter te kunnen gebruiken kan er ook een tijdschakelaar aan toegevoegd worden. Zo komt het nooit voor dat u vergeet de rolluiken te sluiten en kan u altijd geld besparen op de energierekening. Een rolluik kopen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, via het internet kan u verschillende offertes aan vragen voor het plaatsen van een rolluik.