Lasersnijden in kunststof

Ontmoet Erik, een getalenteerde winkel display maker die een lasercutter heeft gebruikt om verbluffende point-of-sale (POS) displays van plexiglas en acrylaat te creëren.

Zijn werk begon toen hij als verkoopvertegenwoordiger voor een grote winkelketen werkte. Gefrustreerd met de generieke, in massa geproduceerde displays die in zijn opslag werden gebruikt, besloot hij om zaken in zijn eigen handen te nemen en iets unieker en opvallender gaan maken.

Toen ontdekte hij de wereld van het lasersnijden. Met de precisie en veelzijdigheid van een lasersnijder wist hij dat hij de mogelijkheid van lasersnijden kunststof oneindig waren. Hij investeerde in een lasermachine van topkwaliteit en begon alles te leren over het proces.

Het duurde niet lang voor Eriks displays de aandacht trokken in zijn winkels en daarbuiten. Zijn klanten hielden van de persoonlijke benadering en de aandacht voor detail die hij in zijn werk naar voren bracht, en voordat hij het wist, kreeg hij aanvragen voor displays op maat van andere winkeliers.

Toen de vraag naar zijn diensten groeide, besloot Erik zijn passie om te zetten in een fulltime carrière en startte hij zijn eigen bedrijf. Hij werkt nu vanuit een ruime werkplaats met alle gereedschappen en materialen die hij nodig heeft om mooie en functionele displays voor zijn klanten te maken waarbij hij met een combinatie van print en cut de mooiste dingen maakt. 

Een van Eriks favoriete materialen om mee te werken is plexiglas, een soort acrylaat plastic dat bekend staat om zijn helderheid, sterkte en duurzaamheid. Hij houdt van de manier waarop het met de laser kan worden gesneden en worden gevormd om schone, kernachtige lijnen en ingewikkelde ontwerpen tot stand te brengen.

Acrylaat is een ander materiaal dat Erik vaak in zijn werk gebruikt. Deze transparante plastic zijn beschikbaar in een hele waaier van kleuren en stijlen, en zijn perfect voor het maken van gewaagde werkstukken die opvallen.

Een van Eriks favoriete projecten tot nu toe was het maken van een aangepaste display voor een high-end beauty merk. Hij kreeg de volledige creatieve controle om met een ontwerp te komen dat de producten van het bedrijf op de meest visueel aantrekkelijke manier zou presenteren.

Na het schetsen van verschillende concepten en het testen ervan met de lasercutter, koos Erik voor een strak en modern ontwerp met een reeks onderling verbonden kunststof panelen die makkelijk in elkaar kan worden gezet. Het eindresultaat was niets minder dan verbluffend, en de klant was opgetogen over de aandacht voor detail en het vakmanschap waarmee de display is gemaakt.