Je eigen houten tafel bouwen

Je eigen houten tafel bouwen

27/01/2018 0 Door Bouwadviessvk.nl

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om nieuwe meubelen aan te schaffen, kun je er voor kiezen om ze zelf te bouwen. Vaak scheelt dit ook in de kosten. Dit is ook niet heel ingewikkeld om voor elkaar te krijgen. We kunnen je informatie geven over hoe je bijvoorbeeld je eigen tafel bouwt.
Het heeft ook meerdere voordelen. Zo kun je eenvoudig zelf de maten aanpassen, heb je de afwerking zelf in de hand en kun je deze helemaal maken zoals je zelf wil.

Het is handig om op een aantal zaken te letten. Zo is het het beste om je tafel stabiel te laten staan. Je wil namelijk niet hebben dat deze teveel beweegt of wiebelt als je er aan werkt of eet. Daarom is een degelijke constructie belangrijk. Verder kun je natuurlijk het beste er op letten dat de tafel wel bij je interieur past, qua kleur en ontwerp. Tenslotte is het handig goed rekening te houden met de afmetingen, namelijk dat je voldoende ruimte onder de tafel hebt.

Het is uiteraard handig om met de volgende zaken rekening te houden als je een tafel bouwt. Zorg bijvoorbeeld voor een professioneel ontwerp welke je eventueel later nog kunt aanpassen. Dit kun je bijvoorbeeld opvragen bij een bouwwinkel. Hier kun je je gelijk laten informeren over de keuze van het materiaal. Indien er een zaagplan nodig is kunnen ze je hierover ook informeren. Ook een uitleg over de verbindingen betreffende de tafel kunnen ze je verschaffen. Bovendien kunnen ze je sowieso andere toepasselijke tips geven over hoe je een tafel of andere meubel in elkaar klust.

Wat betreft houtsoorten, heb je hier veel variatie in. Zoals eerder gezegd kun je je hierover laten informeren in een bouwwinkel. Sommige houtsoorten zijn redelijk zacht. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, hoewel het na het lakken soms wel eerder deukjes of krassen kan nalaten. Als je echt goed advies wil krijgen kun je beter naar een houthandel toestappen. Hier kun je hardhout soorten zoals eiken, kersen of esdoorn verkrijgen. Deze kunnen zelfs om maat geschaafd en gezaagd worden. Maar ook kant en klare materialen zijn hier te verkrijgen; zoals eiken, beuken en grenen.

 

Bij Fonteyn kun je terecht als je meubelen wil aanschaffen. Ze bieden voornamelijk opties aan die je in je tuin kunt plaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende links: ligbed  en tuinbank.