Hulp nodig bij plinten kopen? Deze pagina helpt je verder

Als je bezig bent je interieur een nieuwe uitstraling te geven en je wilt nieuwe plinten kopen – Mooieplinten, kan dit best lastig zijn. Het aanbod is namelijk zo groot, dat het snel onoverzichtelijk kan worden. Daarom helpt deze pagina je bij het uitzoeken van de plint die perfect past bij jou en je interieur. Je leest meer over de verschillende modellen, de materialen, en wat er verder bij komt kijken als je nieuwe plinten aanschaft. Lees daarom verder zodat je jouw nieuwe plint zo snel mogelijk in huis hebt.

Plinten kopen: waar moet je op letten

Bij het uitzoeken en bestellen van nieuwe plinten zijn er een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de stijl waar je naar op zoek bent. Zoek je een eenvoudige, effen plint? Kijk kun je gladde plinten kopen. Als je daarentegen een plint met meer afwerking en karakter wilt hebben, is de sierplint misschien iets voor jou. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit de vele verschillende modellen en stijlen die er te krijgen zijn. Natuurlijk zijn er ook plinten die wel enige, maar niet veel afwerking hebben, en zich dus ergens tussen de twee eerder genoemde stijlen in bevinden. Naast de stijl is de kleur ook een belangrijke factor. Deze hangt vaak voor een deel af van de houtsoort waar de plint van gemaakt is. Veel plinten worden gemaakt van grenenhout, afkomstig van naaldbomen uit Europa of Noord-Amerika. Dit hout heeft een vrij lichte kleur. Voor andere plinten wordt hardhout gebruikt, uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Dit hout is donkerder dan grenenhout. 

Voor welke kamers kan ik plinten kopen?

Plinten kunnen worden toegepast in vrijwel elke soort ruimte. Belangrijk hierbij is om erop te letten dat de plint wel goed bij de rest van de ruimte past. Een grenen houten plint kun je bijvoorbeeld het beste toepassen in een kamer die gedecoreerd is met lichtere kleuren. Hardhouten plinten komen beter tot hun recht in kamers met donkere vloeren of muren, en geven die ruimtes daardoor een sfeervol en warm uiterlijk. Stenen plinten kopen is ook een mogelijkheid. Dit soort plinten staat het mooiste in keukens of badkamer bij tegelvloeren of -muren. 

Wacht niet langer met plinten kopen en bestel snel

Als je een plint gevonden hebt met een stijl die jou bevalt, en je denkt dat deze goed in de ruimte past waar jij hem in gedachten hebt, hoef je de plint alleen maar te bestellen. Bij Mooie Plinten wordt ervoor gezorgd dat jij nooit lang hoeft te wachten op je nieuwe plinten of overzetplinten, want bestellingen die voor 23:30 zijn geplaatst worden de volgende dag al geleverd. Als de bestelling die je hebt geplaatst hoger is dan €85, wordt deze ook nog eens gratis bezorgd, samen met lijm die je gebruikt om de plinten te plaatsen. Stel het plinten kopen dus niet langer uit, en haal zo snel mogelijk jouw nieuwe plint in huis.