Heftruck kopen? Hoe maak je de juiste keuze

Dat een heftruck handig is moge duidelijk zijn. Je kunt er razendsnel vrachtwagens mee laden en lossen, je kunt stellingen opnieuw indelen en bevoorraden en je kunt er pallets mee verplaatsen. Je kunt zowel horizontaal als verticaal werken. Heb je een pallet uit het bovenste vak van de stelling nodig? Dan is de klus met een heftruck binnen een handomdraai geklaard. Maar de ene heftruck is de ander niet. Wil je een heftruck kopen, maar je hebt geen idee waar je op moet letten? Dan geven wij je in onze blog een aantal handige tips en trucs!

Heftruck kopen? Kies je voor diesel, LPG of een elektrische heftruck

Een heftruck wordt aangedreven door een brandstof- of elektromotor. Oudere heftrucks werken doorgaans op diesel, LPG of een loodzuur-accu. Deze heftrucks maken niet alleen een hoop lawaai, maar zijn ook nog eens minder milieuvriendelijk dan elektrische heftrucks. Elektrische heftrucks werken op lithium-ion-batterijen en gaan enorm lang mee. Ze hebben ook veel minder onderhoud nodig, omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. Zo kun je milieubewust en kostenbesparend ondernemen en zowel je inkomende als uitgaande goederen eenvoudig verwerken!

Hoe maak je de juiste keuze?

Elektrische heftrucks heb je in verschillende uitvoeringen en nu vraag je jezelf af hoe je de beste keuze kunt maken. Je kunt jezelf een aantal simpele vragen stellen. Zo kom je er al snel genoeg achter welke heftruck je nodig hebt.

Welke werkzaamheden ga ik verrichten? 

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen. Moet je loodzware pallets verplaatsen of gaat het veelal om lichtere werkzaamheden. Op basis van het antwoord kun je bepalen of je een heftruck met een hoog of een iets minder hoog draagvermogen nodig hebt.

Gebruik ik de heftruck alleen binnen of ook buiten? 

Heftrucks heb je in verschillende varianten en niet ieder model is voor zowel binnen als buiten geschikt. Daarom moet je goed opletten dat je het juiste model bestelt als je de heftruck ook buiten wilt gebruiken.

Welke hefhoogte heb ik nodig? 

Niet iedere heftruck heeft dezelfde hefhoogte. Op basis van hoe hoog je stellingen zijn kun je bepalen welke heftruck je nodig hebt. 

Hoeveel hefgewicht heeft een heftruck?

Wil je een heftruck kopen? Dan is het goed om te kijken naar wat het hefgewicht is. Je hebt heftrucks met een hefgewicht van 1800 tot wel 700 kilo. Logischerwijs wordt de heftruck duurder als je meer hefgewicht nodig hebt. 

Elektrische heftruck kopen? Alle voordelen op een rij

 

  • Milieuvriendelijk ondernemen
  • Vergt minder onderhoud en is dus een kostenbesparende oplossing
  • Maakt minder lawaai
  • Heeft een kleine draaicirkel
  • Kan van 1800 tot wel 7000 kilo tillen
  • Eenvoudig in gebruik

Specifieke wensen?

Het komt voor dat een bepaalde heftruck niet aan alle wensen voldoet en dan is de vraag wat je doet. Je kunt natuurlijk investeren in verschillende machines die het werk in het magazijn of de loods vereenvoudigen, maar je kunt ook met een specialist in gesprek gaan om een machine te laten ontwerpen die aan al jouw eisen voldoet. Zo kun je met een goed gevoel een heftruck kopen!