Goedkoop keukenblok kopen? Lees onze handige tips en trucs!

Een keuken kan een forse investering zijn, maar er zijn genoeg mogelijkheden en trucs om flink wat euro’s in je zak te houden. Je kunt bijvoorbeeld ook nadenken of je bijvoorbeeld de complete keuken wilt vervangen of dat je alleen het keukenblok vervangt. Vervolgens kun je jezelf ook afvragen of je dan minder kritisch kijkt naar de prijs of dat je dan juist op zoek gaat naar een goedkoop keukenblok. Op die manier kun je al voor een aantal honderden euro’s al klaar zijn! In onze blog geven we handige tips en trucs voor als je een goedkoper keukenblok wilt aanschaffen.

Het verschil tussen een goedkoop keukenblok en een goedkope rechte keuken

Er zit een groot verschil tussen een goedkoop keukenblok en een goedkope rechte keuken. Ondanks dat de keukens op elkaar lijken. Een rechte keuken is echt een complete keuken. Inclusief bijpassend keukenkastjes die je kunt ophangen, een spoelbak en een kraan. Een keukenblok is niets meer dan blok met keukenkastjes en uitsparingen voor leidingen, een spoelbak en een kraan. Bij een rechte keuken zou je eventueel ook nog kunnen kiezen voor het laten inbouwen van apparatuur. Dat kan bij een keukenblok niet.

Let op de materialen

Een goedkoop keukenblok wordt doorgaans gebouwd met MDF en spaanplaat en dat zijn relatief goedkope houtsoorten die ook nog eens vocht- en hittebestendig zijn. Het frontje van een keukenkastje kun je natuurlijk wel in een kleur of van een materiaal laten maken die je wilt. Wanneer je kiest voor een keukenblad van massief hout of een ander materiaal, ben je simpelweg een stuk duurder uit. Terwijl dat dus ook helemaal niet nodig is! 

Frontjes in verschillende kleuren verkrijgbaar

De frontjes van de keukenkastjes zijn in verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar. Ga je voor de houtlook, een bijzondere kleur of wil je een ander materiaal gebruiken? Je hebt in ieder geval voldoende keuze, maar let op. Bepaalde keuzes zorgen ook voor een hogere aanschafprijs. Is je doel om een goedkoop keukenblok aan te schaffen? Kies dan voor goedkopere materialen die net zo mooi en kwalitatief goed zijn als duurdere materialen.

Met of zonder spoelbak bestellen?

Het ene goedkope keukenblok is de andere niet en wil je een goedkoop keukenblok bestellen, is het slim om bijvoorbeeld na te denken of je wel of geen spoelbak nodig hebt. Dient het keukenblok alleen als uitbreiding van je bestaande keuken? Waar ook al een spoelbak in aanwezig is? Dan kun je ervoor kiezen om de spoelbak achterwege te laten. Dat scheelt alweer enorm in de kosten! Daarnaast is het ook makkelijker om het keukenblok te monteren, want je hoeft geen kranen en afvoeren aan te sluiten. 

Goedkoop keukenblok zelf monteren

Je kunt nog meer op de kosten besparen als je ervoor kiest om een goedkoop keukenblok zelf te monteren. Vooral de keukenblokken zonder spoelbakken zijn relatief simpel te monteren. Wanneer je een keukenblok laat monteren moet je daar ook voor betalen. Ook lijkt het erop dat je op de offerte de installatie ‘gratis’ krijgt. Wees jezelf ervan bewust dat je er altijd voor betaalt. Links- of rechtsom.