Elementenbank: de ideale bank!

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank dan kom je van allerlei modellen tegen. Van de eenvoudige tweezitters en driezitsbanken tot heerlijk hoekbanken. Bij deze banken zit je vast aan het model dat je kiest en kun je niks veranderen. Bij een elementenbank is dat helemaal anders. Want dit type bank is samengesteld uit losse delen en dat maakt dat je de bank op elk moment kunt aanpassen aan je behoeften. Dat maakt dit model tot een ideale bank. Je bent flexibel in je opstelling en je hoeft niet te kiezen of je een hoekbank neemt of een gewone bank. Je kunt het allebei hebben. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden die deze variant biedt.

Stel zelf je bank samen

Zoals we al aangaven is één van de grootste voordelen van een elementenbank dat je flexibel bent in de samenstelling ervan. Doordat je alle onderdelen los bestelt kun je eindeloos variëren in de opstelling en ook in het design. Je kunt een hele muur vol plaatsen met elementen zodat de hele familie de ruimte heeft om te zitten. En wil je een keer wat knusser zitten dan schuif je de elementen bij elkaar zodat je een intieme hoekbank krijgt.

Je kunt alle kanten op met een elementenbank

Met een elementenbank kun je alle kanten op. Je kunt verschillende stoffen combineren voor een speels effect bijvoorbeeld. Zo kun je leren elementen afwisselen met stoffen delen. Je hoeft niet meer te kiezen, het kan gewoon allemaal. En als de bank te groot wordt voor je, bijvoorbeeld omdat de kinderen het huis uit zijn, dan haal je gewoon een element er tussenuit. Het is heel eenvoudig en als het niet bevalt kun je de elementen gewoon weer samenvoegen. 

Makkelijk te verplaatsen

Met een elementenbank kun je naar hartenlust je kamer opnieuw inrichten als je daar zin in hebt. Of je nu de hele bank wilt verplaatsen of maar een paar delen. Dit model is makkelijk ergens anders te zetten omdat de afzonderlijke delen niet zo groot zijn en goed te tillen of te verschuiven zijn. Dat is ook handig als je een keer een feestje hebt. Het ombouwen van je woonkamer tot dansvloer is zo gepiept. En je kunt losse delen van de bank laten staan als decoratie. Ook kun je als de vrienden en vriendinnen van je kinderen op bezoek komen genoeg ruimte creëren zodat iedereen kan zitten.

Optimale flexibiliteit met een elementenbank

Met een elementenbank heb je optimale flexibiliteit voor je inrichting. Je kunt er echt alle kanten mee op. En je kinderen en kleinkinderen ook, want hutten bouwen wordt een waar feest met een bank die uit delen bestaat. Helemaal als je genoeg losse kussens erbij hebt aangeschaft. Deze bank groeit altijd met je mee. Heb je meer ruimte, dan kun je elementen bijplaatsen. Ga je kleiner wonen, dan zet je een aantal losse delen in een andere ruimte. Of je maakt er je studerende kinderen blij mee. Jij bepaalt helemaal zelf hoe je deze variant gebruikt: maak je er een hoekbank of ga je voor een andere vorm?.