Een overkapping kopen, waar moet je op letten?

Een overkapping is niet alleen mooi, maar ook multifunctioneel. Zo kun je in de tuin een plek creëren waar je lekker beschut kunt zitten of liggen, maar je kunt ook een overkapping plaatsen om je auto onder neer te zetten. Of je kiest voor een overkapping voor de veranda. De keuze is gigantisch en in dit blog leggen we je graag uit waar je op moet letten.

Overkapping kopen, let op de maat

Als je een overkapping gaat kopen is het belangrijk om te weten hoe groot deze moet zijn. Daarom is het belangrijk om het terras of het gebied waar je de overkapping wilt plaatsen goed op te meten. Met deze maten kun je een geschikte houten overkapping kopen. Wanneer de juiste maat niet beschikbaar is kun je er ook voor kiezen om een overkapping op maat te laten maken.

Keuze in verschillende soorten daken

Je kunt op een overkapping ook kiezen welk soort dak je wilt laten plaatsen. In de basis hebben overkappingen platte daken die voorzien zijn van het rubberfolie EPDM. EPDM gaat lang mee en voorkomt lekkages. Een schuin dak is ook een optie. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en je kiest natuurlijk voor de stijl die naar jouw smaak is. Bij een schuin dak kan het regenwater ook makkelijker worden afgevoerd, maar een schuin dak is wel iets duurder dan een plat dak.

Overkapping kopen met of zonder wand

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde delen van de overkapping te laten voorzien van wanden. Een groot deel blijft open, maar wanden kunnen bijvoorbeeld een functie hebben om wind tegen te houden of niet het ongemak te hebben van een haag waar de overkapping tegenaan geplaatst is. Ook kan een wand voorkomen dat er regen naar binnen komt. Het doel is natuurlijk dat je beschut en droog zit.

Plaatsen op de gewenste vloer

Een overkapping kun je op een gewenste vloer laten plaatsen, maar als je nog geen goede vloer hebt liggen is een additionele investering nodig. Een overkapping kun je doorgaans op tegels, beton en houten vloeren laten plaatsen. Voor een mooi en natuurlijk effect kun je ook kiezen voor houten vlonders. Die goed bij de kleur van de overkapping passen en het helemaal afmaken. 

Een overkapping kopen die op jouw wensen is afgestemd

Als geen enkel model of een vorm niet in de smaak valt, kun je ook met de specialist in gesprek gaan om een overkapping op maat te laten ontwerpen, bouwen en plaatsen. Zo krijg je een overkapping die helemaal op jouw wensen is afgestemd en waar je ook jarenlang plezier van hebt. Bij de Blokhutspecialist kun je van onze jarenlange expertise gebruik maken en wij kunnen je voorzien van een goed advies over welke wat het beste in jouw situatie past. Daarnaast kun je in één van de showrooms de verschillende soorten overkappingen in levende lijve bekijken en inspiratie opdoen. Wij bieden naast de reguliere overkappingen ook mooie houten carports aan.