De mogelijkheden van een lamellendak

Zit je in de zomer vaak te puffen en te steunen omdat je nauwelijks schaduw hebt in je tuin? Een tuin vol zon is heerlijk, maar soms wil je ook even in de schaduw kunnen zitten. Met een lamellendak bepaal je zelf of je wilt genieten van de zon of dat het even tijd is voor schaduw. Hoe dat werkt vertellen we je in dit artikel. Want om meer schaduw te ervaren hoef je niet meteen een hele aanbouw aan je huis te zetten. Je kunt op elke plek in je tuin zorgen voor schaduw. En als je er nu voor kiest om een overkapping te plaatsen, kun jij er zodra de temperaturen stijgen al van gaan genieten. Lees verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Zelf bepalen wanneer je geniet van een open dak

Met een lamellendak kun jij zelf bepalen wanneer je de zon laat schijnen en wanneer niet. Het werkt heel simpel. Als er een plek is in je tuin waar je vaak te veel zon hebt, terwijl je eigenlijk schaduw wilt hebben, dan is dat de plek waar je de overkapping wilt plaatsen. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de ruimte maakt. De constructie bestaat uit een aluminium stellage waartussen een lamellendoek wordt bevestigd. Dat doek kun je open en dicht schuiven op elk gewenst moment overkappen of juist niet. Zo bepaal je zelf de mate van schaduw.

Op elk moment bescherming met een lamellendak

Met een lamellendak hoef je nooit meer last te hebben van de zon. Daarnaast beschermt het doek ook tegen lichte regen. Al wil je wellicht in een stevige stortbui toch liever binnen zitten. Je kunt de overkapping op verschillende plekken in je tuin plaatsen. Zo geef je jouw tuin een intieme sfeer en maak je van een grote ruimte een knusse, fijne omgeving om te verblijven. Of je nu een zwembad wilt overdekken of een eethoek of zithoek. Je bepaalt het helemaal zelf.

Geniet meer van buiten zijn

Als je ervoor kiest om een lamellendak te plaatsen, dan kies je ervoor om meer buiten te kunnen zijn. Of je het dak nu plaatst aan de gevel van je huis of midden in je tuin. Je maakt de plek onder het afdak meer beschut. Zowel tegen regen als zon. Dat betekent dat je zo veel als je wilt buiten kunt zitten. Zeker als je een terrasheater in de buurt plaatst.

Beken kleur met een lamellendak

Met een lamellendak kun je je tuin opfleuren. De stellage van aluminium kun je in veel verschillende kleuren laten maken. En datzelfde geldt ook voor het doek dat je kiest. Hou je van neutrale kleuren dan kan dat natuurlijk. Maar als je van kleur houdt dan kun je met deze optie echt kleur bekennen en je tuin een vrolijke opfrisser geven. Welke kleuren je ook kiest. Met dit model kun jij optimaal gaan genieten van je tuin. Maak er een feest van en kleedt de ruimte die ontstaat mooi aan met fijne meubels en sfeervolle verlichting. Twijfel niet langer en laat je inspireren door www.hollandpergola.nl